Изкуството на тишината

Изкуството на тишината
16.03.2012

Презентация на продукти и системи за звукоизолация направи днес Паоло Милан - мениджър „Маркетинг и продажби" в Isolgomma-Италия.

Презентацията на фирмата се проведе в рамките на БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, която приключва утре в Интер Експо Център-София. Презентацията беше организирана от търговско-строителния център Юромакс - изключителен представител на италианската фирма за България. 


В презентацията си мениджърът „Маркетинг и продажби” в Isolgomma Паоло Милан разказа накратко за компанията, за основните й продукти и пазарни сегменти. Втората част от представянето включваше технически въпроси и начини за полагане на продуктите. Накрая Паоло Милан даде информация за различните лабораторните тестове и изпитвания, на които са подлагани материалите на фирмата. Той разказа и за готовите решения на Isolgomma за звукооизолации и пожарозащита.

    

Г-н Милан, какво е специфичното за продуктите на Isolgomma?

 

Това беше и един от акцентите в моята презентация - нуждата от добър акустичен дизайн и съпоставянето на нашите продукти, базирани на гумена основа, в сравнение с други. Най-важното е именно гумата като продукт, който се използва в нашето производство, както и ноу-хау, което е основната разлика между Isolgomma и другите производители на подобни продукти.

 

На кои сегменти в изолациите акцентирахте?

 

Става дума за два сегмента. Единият са подови изолации, които включват няколко материала и тяхното приложение, които имат параметри за поглъщане на звука до 33 децибела, което е изключително добър и подходящ вариант за българските условия. Вторият сегмент са множество варианти за стени, които подобряват звуковата акустика и ефектът от тях е поглъщане до 63 децибела.

 

Разполагате с широка гама продукти за изолиране на шум и вибрации, които се предават от превозните средства (ж.п. транспорт, метро). Предвид изграждането на метрото в столицата и реконструкцията на железопътни отсечки в страната те са особено актуални…

 

Изолациите в ж.п. транспорта са нещо много силно в продуктовата гама на Isolgomma. Ефектът от тези материали е голям и затова ние наистина има какво да предложим на фирми, които се интересуват от изграждане на метрото и на влакови линии. Можем да бъдем полезни с информация, имаме и достатъчно референции както в Италия, така и в други страни, където са изградени градски линии, използващи такива материали. Нивата на шумозаглушаване са много високи и това може да се види както в каталозите ни с подробна техническа информация, така и в сайта на Isolgomma.

 

Искам да подчертая, че тишината означава здраве и затова трябва да помислим за шумовете, които ни заобикалят. При звукоизолирането на релсите на метрото, на влакове или на трамваи, шумът от преминаването и спирачките, както и вибрациите, които се предават по сградите и дори по мебелите в дома, могат да бъдат елиминирани. Като цяло това е създаване на звуков комфорт.

 

Доколко екологичните шумозащитни прегради в градска среда са в синхрон с продуктите на Isolgomma?

 

От създаването на компанията през 70-те години мисията винаги е била да се създават природосъобразни продукти от рециклирани материали, така че освен да изолират, да бъдат и в хармония с природата. Нашите материали са 95% рециклирани, което доказва усилията ни в това направление.

 

Isolgomma предлага и защитни подови настилки за изграждане на детски площадки, фитнес и спортни центрове. Кажете няколко думи за тях.

 

Един от четирите сегмента, които фирмата развива, е точно в тази насока – продукти под формата на плочки, направени от рециклирана гума, които, полагани на детски площадки и спортни съоръжения, елиминират възможността от наранявания при падане.

 

Как виждате пазара в България като перспектива?

 

Ние сме изключително оптимистично настроени към навлизането ни на българския пазар и в осигуряването на модерни решения за строителството. Смятам, че нуждата от покриване на европейските стандарти за качествена звукоизолация ще направи необходими материали като нашите и тъй като сега навлизаме на вашия пазар, това е една възможност да се развиваме тук.

 

Интервю на Ема Димитрова - Citybuild.bg