Топлоизолация

Основният принцип при проектиране и изграждане на вентилируеми (окачени) фасади е облицовъчният слой да се обособи като самостоятелна конструктивна форма.
прочети още
Преградна от гипсокартон, представлява допълнителна стена, която няма ролята на носеща стена. В същото време от конструктивните решения, свързани с тези преградни стени, зависят важни функционални качества на сградата – надеждна звуко- и топлоизолация, на
прочети още
Независимо от различните видове конструкции и варианти за фундиране на сградите, за изолация на приземен етаж в практиката най-често се използва XPS (екструдиран пенополистирол). Основни предимства на материала са икономичността и ефективността.
прочети още
Топлоизолация на фасадна стена: изолирането на външна преградна стена може да се изпълни по външната част на стената, да се положи между два слоя тухли /тип сандвич/ или в краен случай по вътрешната част на стената.
прочети още
Оптиманият вараинт за изпълнение на топлоизолацията на плосък покрив е чрез полагане на XPS или каменна вата върху стоманобетоновата плоча.
прочети още
Изолация на топъл скатен покрив – изолацията се полага между ребрата на ската. Изпълнява се от стъклена или каменна вата като оптималния вариант е стъклена вата каширана с алуминиево фолио.
прочети още