Партньори

  • Производител на материали за звукоизолация - Италия

От  създаването си през 1972 г. Isolgomma развива звукоизолационни продукти и решения, целящи да подобрят нашето качество на живот, докато едновременно поддържа лидерска позиция в производството на акустични изолации за жилищния и търговския строителен сектор в Италия и зад граница.
Isolgomma инвестира в развитието на иновативни решения, отличавайки се с това, че използва преработени и рециклирани суровини, подбирани чрез много прецизни процеси, като по този начин съхранява естествената среда и нашето качество на живот.
Сред стратегическите цели на компанията стои постоянното усилие да се подобри звуковия комфорт на клиентите, както и на жилищните сгради.

Неотдавна Isolgomma започна да осигурява детайлно класифициране по LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design), откакто е член на организацията GBS Italia, която осъществява сертифицирането по LEED®. LEED® осигурява на собствениците на сгради точни критерии за
осъществяване на практични, с грижа за здравето и енергийно ефективни конструкции, дизайн и поддръжка.

_________________________________________________________________________________________________________________________

  • Производител на рулонна битумна хидроизолация - Италия

Компанията започва своята дейност през 1939 г., когато под името на VETROASFALTO започва производството на рулонна битумна хидроизолация.
Марката Viapol представлява успеха на компанията. Viapol е първата полимер битумна хидроизолационна мембрана на пазара която се появява през 60-те, като пряк резултат от изследванията за Нобелова награда на  Джулио Ната в областта на приложението на IPP полимери.
След почти 50 години на непрекъснато развитие, и до днес в много италиански региони, Viapol е синоним на "хидроизолационна мембрана". Навсякъде по света Viapol продължава да бъде синоним на опит, надеждност, ефективност, качество и всеотдайност.

_________________________________________________________________________________________________________________________

  • Производител на шумоизолиращи панели от дървена вата - Италия

Celenit е фирма и търговска марка за топло и звукоизолационни панели. Панелите на Celenit са направени от чамови стърготини, покрити с минерални свързващи вещества, основно Портланд цимент. Използва се нискоенергиен производствен процес. Асортиментът на Celenit обхваща композитни панели, в които се комбинира здравината на различни изолационни материали, с цел да подсилят изолационните свойства.

Мисията на фирмата е да осигури еко-биосъвместими изолационни решения, за да увеличи комфорта в сградите, като намали въздействията на околната среда. Панелите на Celenit са сертифицирани като еко-биосъвместими според ANAB-ICEA (Италианска Национална Асоциация за Биоекологична Архитектрура  ; ICEA – Институция за сертифициране на системи за външна топлоизолация и околната среда). Дървесината идва от гори сертифицирани според PEFC, които са устойчиво управлявани. Celenit е член на GBC (Съвет за Зелено Строителство) в Италия. GBC има за цел да въведе независимо сертифициране LEED (Лидерство в Енергиен и Екологичен Дизайн), чийто параметри предлагат точни критерии за здравословни и енергоспестяващи сгради с ниско влияние на околната среда. Фирмите членки на GBC, в това число и Celenit, съставляват мрежа от фирми, работещи в сферата на устойчивото строителство.

_________________________________________________________________________________________________________________________

  • Производител на винилови настилки и акустични панели - Италия

Винилови подови настилки - Иновационната тенденция в италиански стил.

Италианският дизайн и креативност правят виниловите настилки Evolution уникален и вълнуващ под,  с облицовка от дърво, камък, метал и естествени материали, съчетани с устойчивостта на виниловите настилки. Evolution е най – иновационното решение за площи със средно и високо натоварване като магазини, шоуруми, кафенета и ресторанти, летища и складове. С широката си гама той разкрива един свят на емоции, стилове и настроение, гарантира високо качество и дълготрайност на изпълнението; монтира се бързо и е лесен за поддръжка. Има  всички  сертификати, които се изискват от действащото законодателство.

Акустичен комфорт - Създайте атмосфера на спокойна поверителност

Акустичните панели Evolution притежават звукопоглъщане от най -  високо ниво, което улеснява създаването на висококачествена и комфортна работна среда. Прибавяме към това и естетическата красота на специалните финални покрития от колекцията. Площите, декорирани с Evolution Panel притежават ярка идентичност благодарение на интегрираната система, която позволява създаването на помещения с лавици за книги, ниши, контейнери и врати с панти, всички от които направени от същия елегантен минималистичен материал. Широката гама цветове и текстури прави Evolution Panel подходящ не само за работна среда, но и за спокойни и приветливи чакални, зали и мениджърски офиси.

_________________________________________________________________________________________________________________

  • Производител на каменен фурнир SLATE LITE - естествен камък, тънък като хартия - Германия

Камъкът е естествен неостаряващ продукт с всевъзможни цветове и форми, придаващи на всеки квадратен  метър уникален вид и неповторим дизайн.

Каменния фурнир - SLATE LITE се състои от пластове естествен камък с дебелина между 1 и 4 мм. и основа, направена от полиестер със стъклени фибри, за здравина и стабилност на размерите.

SLATE LITE може да се използва за фасади, стенни облицовки, тавани, стълбища, тераси, облицовка на камини, подови настилки, мебелно обзавеждане в дома и градината, облицовка на врати /интериорни, екстериорни, гаражни/, направа на декоративни предмети за бита /лампи, пана/. Може да се прилага върху метал, бетон, цимент фазер, гипсокартон, MDF, керамика, дърво и други.

_________________________________________________________________________________________________________________________

  • Производител на хидроизолация, индустриални епоксидни покрития - Гърция

Компанията Neotex е производител на строителна химия от 1959 г. Neotex е пионер във въвеждането на нови материали за решение на хидроизолационни проблеми.

Продуктовата гама включва голямо разнообразие на хидроизолационни системи и  покрития за покриви, основи, подземни гаражи, водни резервоари,басейни, мазета и бани, епоксидни бои за подове, басейни, фонтани, метални конструкции, епоксидни системи , добавки и пластификатори за строителни разтвори и бетони, разредители и лакове, епоксидни саморазливни подове, епоксидни смоли,  лепила и грундове, както и импрегнанти за камък.

_________________________________________________________________________________________________________________________

  • Водещ Европейски производител на широка гама продукти от строителната химия

Основана в Милано през 1937 г., днес компанията Mapei се е превърнала в световен лидер в производството на лепила и химически продукти за строителството.

През 1960 г. Mapei стартира стратегия за развитие на дейността си в международен план, за да е максимално близо до нуждите на местните пазари и да сведе до минимум транспортните разходи.

Днес Групата има 68 представителства с 60 завода в 5 континента и 29 различни страни.

Mapei винаги е придавала особено значение на проучванията. Всъщност, Групата инвестира 12% от общата си работна сила и 5% от фирмения оборот в Отдел за проучвания и развитие; по-специално – 70 % от усилията на този Отдел са насочени към разработване на екологично съобразни и чисти за околната среда продукти, които отговарят на изискванията по LEED.

Освен това, Mapei е развила мрежа за продажби и техническо обслужване с офиси по цял свят и предлага ефективна техническа помощ, което се цени много високо от архитекти, инженери, предприемачи и собственици.

_________________________________________________________________________________________________________________________

  • Производител на изолационни материали

Компанията е производител на изолационни материали и е най-бързо развиващата се и с най-големи инвестиции компания в тази област. KnaufInsulation предлага широка гама от продукти и системи, които посрещат постоянно нарастващите нужди от енергийна ефективност и звукоизолация на новостроящите се и съществуващи бизнес сгради и промишлени предприятия. Тези продукти включват каменна минерална вата, стъклена минерална вата, пресован полистирен (стиродур), разширен полистирен (стирофом), които се предлагат на пазара с търговските марки KnaufRock®, NOBASIL®, Rocksilk®, Thermolan®, Crown®, Polyfoam®, KnaufTherm®, Tervol®, Heralan®.

KnaufInsulation подкрепя устойчивото развитие и опазването на околната среда като произвежда продуктите си от рециклирани материали.

През май 2005г. Knauf Insulation купи фабриката за каменна минерална вата в Сурдулица, Вунизол. Фабриката е основана през 1974г. и почти от самото си откриване произвежда каменна минерална вата.Днес Knauf Insulation е една от най-успешните компании в южна Сърбия.

_________________________________________________________________________________________________________________________

  • Производител на системи за сухо строителство с гипсокартон

Фирма NORGIPS присъства на полския пазар от 1993 година. В тяхната продуктова гама се предлагат висококачествени цялостни системи за сухо строителство (леки преградни стени, окачени тавани, стенни и таванни облицовки, сухи замазки. Тези системи са направени от съответните видове гипсокартонови плоскости, системни профили, гипсови шпакловки, гипсови лепила и необходимите аксесоари.

Приложението на цялостните системи NORGIPS гарантира висококачествено изпълнение на проекта.

Всичките продукти притежават сертификати, декларации за съответствие, както и други необходими документи разрешаващи приложението им в жилищното и промишленото строителство, както и в строителството на обществени сгради.

_____________________________________________________________________________________________________________________

  • Производител на мазилки, лепила и грундове

ДЕНЕБ АД е българска семейна компания, основана през 1990 г. и от 2000 г. е сред водещите в производството на сухи строителни смеси на циментова основа –повече от 40 продукта и капацитет от 20 тона на час. Продуктите са известни под търговското наименование ДЕНЕЛ.

Компанията е лидер в производството на висококачествени интериорни и екстериорни бои и мазилки .

Венецианските мазилки ДЕНЕЛ позволяват на дизайнери и художници да използват класически образци на интериорният дизайн, за пресъздаване престижния стил на епохата на Възраждането –VENETIANO и ProARTIS.

За модерни интериорни решения все повече се налагат структурните бои с метален ефект и мазилки наподобяваща каменни облицовки- ProMETALICO, TRAVERTINO, ProANTICO и Pro VELLUTO.

Завод ДЕНЕЛ притежава собствена лаборатория, в която се осъществява постоянен входящ  и изходящ контрол върху качеството. Производството на всички продукти DENEL има сертификат за качество по  ISO 9001:2008, издаден от TUV Thuringen.

ДЕНЕБ АД поддържа най-високо качество и комплексно обслужване на клиентите, съчетано с допълването на продуктовата гама, което ще продължи и за в бъдеще.

_______________________________________________________________________________________________________________________